Please enable JavaScript to view this site.

Navigation: » No topics above this level «

Easyflex API SQL-driver

Invantive SQL is de snelste, eenvoudigste en meest betrouwbare manier om data uit te wisselen met de Easyflex-API.

Gebruik de optie "Zoeken" in het linkermenu om te zoeken naar een specifieke term, zoals de tabel- of kolomomschrijving. Gebruik de "Index"-optie als u de term al kent. Als u de benodigde informatie niet kunt vinden, klik dan op de Chat-knop onderaan of plaats uw vraag op de gebruikersgemeenschap. Invantive Support of andere gebruikers zullen u proberen te helpen.

Easyflex is online software voor Nederlandse uitzendbureaus.

De Easyflex-driver omvat 129 tabellen en 1809 kolommen.

Easyflex-API Clients

Invantive SQL is beschikbaar op vele gebruikersinterfaces ("clients" in het traditionele server-client paradigma). Alle Invantive SQL-statements kunnen worden uitgewisseld met een bijna 100% compatibiliteit over alle clients en besturingssystemen heen (Windows, MacOS, Linux, iOS, Android).

De clients omvatten Microsoft Excel, Microsoft Power BI, Microsoft Power Query, Microsoft Word en Microsoft Outlook. Webgebaseerde clients omvatten Invantive Cloud, Invantive Bridge Online als OData-proxy, Invantive App Online voor interactieve apps, Online SQL Editor voor het uitvoeren van query's en Invantive Data Access Point als uitgebreide proxy.

De Easyflex Power BI-connector is gebaseerd op de Invantive SQL driver voor Easyflex, aangevuld met een high-performance OData-connector die direct op Power BI werkt zonder enige add-on. Het OData-protocol is altijd versie 4, ongeacht of het achterliggende platform OData, SOAP of een ander protocol gebruikt.

Voor technische gebruikers zijn er commandoregel uitvoeringen van Invantive Data Hub die draaien op iOS, Android, Windows, MacOS en Linux. Invantive Data Hub wordt ook vaak gebruikt voor zakelijke servertoepassingen zoals ETL. Replicatie in grote hoeveelheden van gegevens afkomstig van de Easyflex-API naar traditionele databases zoals SQL Server (on-premises en Azure), MySQL, PostgreSQL en Oracle is mogelijk met Invantive Data Replicator. Invantive Data Replicator creëert en onderhoudt automatisch Easyflex-datawarehouses, eventueel in combinatie met gegevens van meer dan 75 andere (cloud) platforms. Invantive Data Replicator ondersteunt datavolumes tot meer dan 1 TB en meer dan 5.000 bedrijven. De on-premise editie van Invantive Bridge biedt een Easyflex ADO.net-provider.

Tenslotte kunnen online web apps worden gebouwd voor Easyflex met behulp van App Online of Invantive Cloud.

API-aanroepen Controleren

Wanneer een query of DML-statement is uitgevoerd op Invantive SQL kan een ontwikkelaar de daadwerkelijke aanroepen naar de Easyflex-API evalueren met behulp van een query op sessionios@DataDictionary. Als alternatief kan uitgebreide logging van vragen en antwoorden worden ingeschakeld door log-native-calls-to-disk op true te zetten. In de map %USERPROFILE%\Invantive\NativeLog zal Invantive SQL logbestanden aanmaken per vraag en antwoord aan de Easyflex-API.

Specificaties

De SQL-driver voor Easyflex ondersteunt geen partitionering. Definieer één datacontainer in een database voor elk bedrijf in Easyflex om parallelle toegang mogelijk te maken voor gegevens van meerdere bedrijven.

Een inleiding in de concepten van Invantive SQL zoals databases, data containers en partitionering is te vinden in de Invantive SQL grammatica.

De configuratie kan worden gewijzigd met behulp van verschillende attributen uit de databankdefinitie, bij het aanmelden en tijdens het gebruik. Een volledige lijst met configuratieopties staat in de driverattributen.

De catalogusnaam wordt gebruikt om de volledige gekwalificeerde naam van een object zoals een tabel of weergave samen te stellen. De schemanaam wordt gebruikt om de volledige gekwalificeerde naam van een object zoals een tabel of view samen te stellen. Op Easyflex is de vergelijking van twee teksten standaard hoofdlettergevoelig.

Wijzigingen en bugfixes van het Easyflex SQL-stuurprogramma zijn te vinden in de release notes. Krijg toegang tot de gemeenschap via de Easyflex sectie van de Invantive forums.

Stuurprogramma code voor gebruik in settings.xml: Easyflex

Alias: easyflex

Aanbevolen alias: efx

Stuurprogramma code voor gebruik in settings.xml

12-09-2023 15:01 Versie 22.1.262-BETA+4120