Please enable JavaScript to view this site.

Navigation: » No topics above this level «

NMBRS API SQL-driver

Invantive UniversalSQL is de snelste, eenvoudigste en meest betrouwbare manier om data uit te wisselen met de NMBRS-API.

Gebruik de optie "Zoeken" in het linkermenu om te zoeken naar een specifieke term, zoals de tabel- of kolomomschrijving. Gebruik de "Index"-optie als u de term al kent. Als u de benodigde informatie niet kunt vinden, klik dan op de Chat-knop onderaan of plaats uw vraag op de <link displaytype="text" defaultstyle="true" type="weblink" href="https://forums.invantive.com/">gebruikersgemeenschap</link>. Invantive Support of andere gebruikers zullen u proberen te helpen.

NMBRS salaris en personeelsmanagement

De NMBRS-driver omvat 173 tabellen en 1542 kolommen.

NMBRS-API Clients

Invantive UniversalSQL is beschikbaar op vele gebruikersinterfaces ("clients" in het traditionele server-client paradigma). Alle Invantive UniversalSQL-statements kunnen worden uitgewisseld met een bijna 100% compatibiliteit over alle clients en besturingssystemen heen (Windows, MacOS, Linux, iOS, Android).

De clients omvatten Microsoft Excel, Microsoft Power BI, Microsoft Power Query, Microsoft Word en Microsoft Outlook. Webgebaseerde clients omvatten Invantive Cloud, Invantive Bridge Online als OData-proxy, Invantive App Online voor interactieve apps, Online SQL Editor voor het uitvoeren van query's en Invantive Data Access Point als uitgebreide proxy.

De <link displaytype="text" defaultstyle="true" type="weblink" href="https://cloud.invantive.com/nmbrs" target="_blank" styleclass="Normal" translate="true">NMBRS Power BI-connector</link> is gebaseerd op de Invantive UniversalSQL driver voor NMBRS, aangevuld met een high-performance OData-connector die direct op Power BI werkt zonder enige add-on. Het OData-protocol is altijd versie 4, ongeacht of het achterliggende platform OData, SOAP of een ander protocol gebruikt.

Voor technische gebruikers zijn er commandoregel uitvoeringen van Invantive Data Hub die draaien op iOS, Android, Windows, MacOS en Linux. Invantive Data Hub wordt ook vaak gebruikt voor zakelijke servertoepassingen zoals ETL. Replicatie in grote hoeveelheden van gegevens afkomstig van de NMBRS-API naar traditionele databases zoals SQL Server (on-premises en Azure), MySQL, PostgreSQL en Oracle is mogelijk met <link displaytype="text" defaultstyle="true" type="weblink" href="https://data-replicator.cloud/" target="_blank" styleclass="Normal" translate="true">Invantive Data Replicator</link>. Invantive Data Replicator creëert en onderhoudt automatisch NMBRS-datawarehouses, eventueel in combinatie met gegevens van meer dan 75 andere (cloud) platforms. Invantive Data Replicator ondersteunt datavolumes tot meer dan 1 TB en meer dan 5.000 bedrijven. De on-premise editie van Invantive Bridge biedt een NMBRS ADO.net-provider.

Tenslotte kunnen online web apps worden gebouwd voor NMBRS met behulp van App Online of <link displaytype="text" defaultstyle="true" type="weblink" href="https://cloud.invantive.com/nmbrs" target="_blank" styleclass="Normal" translate="true">Invantive Cloud</link>.

API-aanroepen Controleren

Wanneer een query of DML-statement is uitgevoerd op Invantive UniversalSQL kan een ontwikkelaar de daadwerkelijke aanroepen naar de NMBRS-API evalueren met behulp van een query op sessionios@DataDictionary. Als alternatief kan uitgebreide logging van vragen en antwoorden worden ingeschakeld door log-native-calls-to-disk op true te zetten. In de map %USERPROFILE%\Invantive\NativeLog zal Invantive UniversalSQL logbestanden aanmaken per vraag en antwoord aan de NMBRS-API.

Specificaties

De SQL-driver voor NMBRS ondersteunt partitionering: gegevens van meerdere bedrijven staan allemaal samen in één tabel. De waarde van de kolom COMPANY_CODE geeft aan tot welk bedrijf de gegevens behoren.

Een inleiding in de concepten van Invantive UniversalSQL zoals databases, data containers en partitionering is te vinden in de <link displaytype="text" defaultstyle="true" type="weblink" href="https://go.invantive.com/sqlgrammar" target="_blank" styleclass="Normal" translate="true">Invantive UniversalSQL grammatica</link>.

De configuratie kan worden gewijzigd met behulp van verschillende attributen uit de databankdefinitie, bij het aanmelden en tijdens het gebruik. Een volledige lijst van configuratie-opties staat in de driver attributen.

De catalogusnaam wordt gebruikt om de volledige gekwalificeerde naam van een object zoals een tabel of weergave samen te stellen. De schemanaam wordt gebruikt om de volledige gekwalificeerde naam van een object zoals een tabel of view samen te stellen. Op NMBRS is de vergelijking van twee teksten standaard hoofdlettergevoelig.

Wijzigingen en bugfixes van het NMBRS SQL-stuurprogramma zijn te vinden in de release notes. Er is momenteel geen specifieke sectie op de Invantive forums voor NMBRS.Gelieve andere gebruikers van NMBRS te bereiken door een vraag of contactverzoek achter te laten.

Stuurprogramma code voor gebruik in settings.xml: NmbrsNl

Alias: nmbrs

Aanbevolen alias: nms

Partitie LabelBedrijf

Stuurprogramma code voor gebruik in settings.xml

Payrolling for both the Dutch as well as Swedish legislation are available. NMBRS is used by entrepreneurs and accounting firms.Login to the NMBRS API requires an API token. API tokens can enable access to all debtors in NMBRS or solely to one specific debtor as described on https://support.nmbrs.nl/hc/nl/articles/360010686800-Connect-Nmbrs-with-an-API-token.NMBRS allows individual configuration of API access using API templates. Make sure from the Settings menu to check that the Template Users have sufficient API access by pressing on the 'gears' icon of the template associated with the account. Also make sure to apply the template to the NMBRS users.

22-12-2022 20:57 Versie 22.1.101-BETA+3681