Please enable JavaScript to view this site.

Navigation: » No topics above this level «

Simplicate API SQL-driver

Invantive UniversalSQL is de snelste, eenvoudigste en meest betrouwbare manier om data uit te wisselen met de Simplicate-API.

Gebruik de optie "Zoeken" in het linkermenu om te zoeken naar een specifieke term, zoals de tabel- of kolomomschrijving. Gebruik de "Index"-optie als u de term al kent. Als u de benodigde informatie niet kunt vinden, klik dan op de Chat-knop onderaan of plaats uw vraag op de <link displaytype="text" defaultstyle="true" type="weblink" href="https://forums.invantive.com/tag/simplicate">gebruikersgemeenschap</link>. Invantive Support of andere gebruikers zullen u proberen te helpen.

Online projectmanagement en CRM

De Simplicate-driver omvat 241 tabellen en 10147 kolommen.

Simplicate-API Clients

Invantive UniversalSQL is beschikbaar op vele gebruikersinterfaces ("clients" in het traditionele server-client paradigma). Alle Invantive UniversalSQL-statements kunnen worden uitgewisseld met een bijna 100% compatibiliteit over alle clients en besturingssystemen heen (Windows, MacOS, Linux, iOS, Android).

De clients omvatten Microsoft Excel, Microsoft Power BI, Microsoft Power Query, Microsoft Word en Microsoft Outlook. Webgebaseerde clients omvatten Invantive Cloud, Invantive Bridge Online als OData-proxy, Invantive App Online voor interactieve apps, Online SQL Editor voor het uitvoeren van query's en Invantive Data Access Point als uitgebreide proxy.

De <link displaytype="text" defaultstyle="true" type="weblink" href="https://cloud.invantive.com/simplicate" target="_blank" styleclass="Normal" translate="true">Simplicate Power BI-connector</link> is gebaseerd op de Invantive UniversalSQL driver voor Simplicate, aangevuld met een high-performance OData-connector die direct op Power BI werkt zonder enige add-on. Het OData-protocol is altijd versie 4, ongeacht of het achterliggende platform OData, SOAP of een ander protocol gebruikt.

Voor technische gebruikers zijn er commandoregel uitvoeringen van Invantive Data Hub die draaien op iOS, Android, Windows, MacOS en Linux. Invantive Data Hub wordt ook vaak gebruikt voor zakelijke servertoepassingen zoals ETL. Replicatie in grote hoeveelheden van gegevens afkomstig van de Simplicate-API naar traditionele databases zoals SQL Server (on-premises en Azure), MySQL, PostgreSQL en Oracle is mogelijk met <link displaytype="text" defaultstyle="true" type="weblink" href="https://data-replicator.cloud/" target="_blank" styleclass="Normal" translate="true">Invantive Data Replicator</link>. Invantive Data Replicator creëert en onderhoudt automatisch Simplicate-datawarehouses, eventueel in combinatie met gegevens van meer dan 75 andere (cloud) platforms. Invantive Data Replicator ondersteunt datavolumes tot meer dan 1 TB en meer dan 5.000 bedrijven. De on-premise editie van Invantive Bridge biedt een Simplicate ADO.net-provider.

Tenslotte kunnen online web apps worden gebouwd voor Simplicate met behulp van App Online of <link displaytype="text" defaultstyle="true" type="weblink" href="https://cloud.invantive.com/simplicate" target="_blank" styleclass="Normal" translate="true">Invantive Cloud</link>.

API-aanroepen Controleren

Wanneer een query of DML-statement is uitgevoerd op Invantive UniversalSQL kan een ontwikkelaar de daadwerkelijke aanroepen naar de Simplicate-API evalueren met behulp van een query op sessionios@DataDictionary. Als alternatief kan uitgebreide logging van vragen en antwoorden worden ingeschakeld door log-native-calls-to-disk op true te zetten. In de map %USERPROFILE%\Invantive\NativeLog zal Invantive UniversalSQL logbestanden aanmaken per vraag en antwoord aan de Simplicate-API.

Specificaties

De SQL-driver voor Simplicate ondersteunt geen partitionering. Definieer één datacontainer in een database voor elk bedrijf in Simplicate om parallelle toegang mogelijk te maken voor gegevens van meerdere bedrijven.

Een inleiding in de concepten van Invantive UniversalSQL zoals databases, data containers en partitionering is te vinden in de <link displaytype="text" defaultstyle="true" type="weblink" href="https://go.invantive.com/sqlgrammar" target="_blank" styleclass="Normal" translate="true">Invantive UniversalSQL grammatica</link>.

De configuratie kan worden gewijzigd met behulp van verschillende attributen uit de databankdefinitie, bij het aanmelden en tijdens het gebruik. Een volledige lijst van configuratie-opties staat in de driver attributen.

De catalogusnaam wordt gebruikt om de volledige gekwalificeerde naam van een object zoals een tabel of weergave samen te stellen. De schemanaam wordt gebruikt om de volledige gekwalificeerde naam van een object zoals een tabel of view samen te stellen. Op Simplicate is de vergelijking van twee teksten standaard hoofdlettergevoelig.

Wijzigingen en bugfixes van het Simplicate SQL-stuurprogramma zijn te vinden in de release notes. Krijg toegang tot de gemeenschap via de Simplicate sectie van de Invantive forums.

Stuurprogramma code voor gebruik in settings.xml: Simplicate

Alias: spe

Aanbevolen alias: spe

Stuurprogramma code voor gebruik in settings.xml

Algemene documentatie over Simplicate is beschikbaar op https://www.simplicate.nl/.

22-12-2022 21:13 Versie 22.1.101-BETA+3681