Please enable JavaScript to view this site.

Als je dit stappenplan volgt, kun je snel aan de slag met Invantive Control for Excel.

Voer de volgende stappen uit:

Controleer dat op je werkplek de drivers geïnstalleerd zijn om de database te kunnen benaderen. Voor Microsoft SQL Server zijn drivers altijd al aanwezig. Voor andere database platformen vind je hier uitleg hoe je de installatie uitvoert.

Als vanaf meerdere werkplekken verbindingen opgebouwd worden, dan kan het raadzaam zijn om de Invantive Web Service te gebruiken, want dan hoef je geen drivers te installeren op alle werkplekken.

Installeer Microsoft .NET 4.5.1 indien nog niet aanwezig. Vanaf Windows 8.1 wordt deze versie van Microsoft .NET standaard door Microsoft meegeleverd. Deze software is voor Windows 7 en Windows 8 te downloaden vanaf http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40779.

Dubbelklik op het setup.exe bestand.

Klik op de 'Install' knop als onderstaand venster verschijnt:

invantive-control-install-window

De installatie wordt nu uitgevoerd.

Invantive Control for Excel start samen met Microsoft Excel. Je kunt het dus alleen starten door Microsoft Excel op te starten.

Bij de eerste keer starten van Microsoft Excel na de installatie verschijnt het configuratievenster. Het configuratievenster verschijnt ook als je de Ctrl-toets ingedrukt houdt bij het starten van Microsoft Word.

invantive-control-configuration-window

Start Notepad via het Windows Start menu.

Maak een leeg bestand settings.xml en bewaar dit bijvoorbeeld op je bureaublad.

In de map waaruit je de Invantive Control for Excel hebt geïnstalleerd staat een voorbeeld van een settings.xml bestand met uitleg. Een voorbeeld voor Microsoft SQL Server staat ook op http://www.invantive.com/about-invantive/news/entryid/1123/windows-authenticatie-met-sql-server-voor-invantive-settings-xml. Een voorbeeld voor Oracle staat ook op http://www.invantive.com/about-invantive/news/entryid/1124/oracle-rdbms-met-invantive-settings-xml.

In het settings.xml bestand definieer je de database verbinding die je wilt gaan gebruiken.

Als je hierbij hulp nodig hebt, dan kun je voor gratis hulp bellen met Invantive Support op +31 88 00 26 599, een e-mail sturen naar support@invantive.com of http://support.invantive.com bezoeken.

Kies jouw settings.xml in het configuratievenster.

Druk op OK.

Je komt nu in het aanmeldvenster.

invantive-control-aanmeldvenster

Kies de verbinding die je wilt gebruiken.

Vul de gebruikersnaam in.

Vul het wachtwoord in.

Klik op 'Connect'.

Het aanmeldvenster verdwijnt en afhankelijk van je rechten verschijnen knoppen in de linten Invantive Control en Modelleur.

Lees in Aan de slag hoe je met kunt werken met Invantive Control for Excel.