Please enable JavaScript to view this site.

Navigation: » No topics above this level «

Twinfield API SQL-driver

Invantive SQL is de snelste, eenvoudigste en meest betrouwbare manier om data uit te wisselen met de Twinfield-API.

Gebruik de optie "Zoeken" in het linkermenu om te zoeken naar een specifieke term, zoals de tabel- of kolomomschrijving. Gebruik de "Index"-optie als u de term al kent. Als u de benodigde informatie niet kunt vinden, klik dan op de Chat-knop onderaan of plaats uw vraag op de <link displaytype="text" defaultstyle="true" type="weblink" href="https://forums.invantive.com/tag/twinfield">gebruikersgemeenschap</link>. Invantive Support of andere gebruikers zullen u proberen te helpen.

Twinfield is een online boekhoudpakket dat in Nederland en België wordt gebruikt. Boekhoudkantoren vormen een groot deel van de gebruikersgemeenschap van Twinfield.

De Twinfield-driver omvat 131 tabellen en 10997 kolommen.

Twinfield-API Clients

Invantive SQL is beschikbaar op vele gebruikersinterfaces ("clients" in het traditionele server-client paradigma). Alle Invantive SQL-statements kunnen worden uitgewisseld met een bijna 100% compatibiliteit over alle clients en besturingssystemen heen (Windows, MacOS, Linux, iOS, Android).

De clients omvatten Microsoft Excel, Microsoft Power BI, Microsoft Power Query, Microsoft Word en Microsoft Outlook. Webgebaseerde clients omvatten Invantive Cloud, Invantive Bridge Online als OData-proxy, Invantive App Online voor interactieve apps, Online SQL Editor voor het uitvoeren van query's en Invantive Data Access Point als uitgebreide proxy.

De <link displaytype="text" defaultstyle="true" type="weblink" href="https://cloud.invantive.com/twinfield" target="_blank" styleclass="Normal" translate="true">Twinfield Power BI-connector</link> is gebaseerd op de Invantive SQL driver voor Twinfield, aangevuld met een high-performance OData-connector die direct op Power BI werkt zonder enige add-on. Het OData-protocol is altijd versie 4, ongeacht of het achterliggende platform OData, SOAP of een ander protocol gebruikt.

Voor technische gebruikers zijn er commandoregel uitvoeringen van Invantive Data Hub die draaien op iOS, Android, Windows, MacOS en Linux. Invantive Data Hub wordt ook vaak gebruikt voor zakelijke servertoepassingen zoals ETL. Replicatie in grote hoeveelheden van gegevens afkomstig van de Twinfield-API naar traditionele databases zoals SQL Server (on-premises en Azure), MySQL, PostgreSQL en Oracle is mogelijk met <link displaytype="text" defaultstyle="true" type="weblink" href="https://data-replicator.cloud/" target="_blank" styleclass="Normal" translate="true">Invantive Data Replicator</link>. Invantive Data Replicator creëert en onderhoudt automatisch Twinfield-datawarehouses, eventueel in combinatie met gegevens van meer dan 75 andere (cloud) platforms. Invantive Data Replicator ondersteunt datavolumes tot meer dan 1 TB en meer dan 5.000 bedrijven. De on-premise editie van Invantive Bridge biedt een Twinfield ADO.net-provider.

Tenslotte kunnen online web apps worden gebouwd voor Twinfield met behulp van App Online of <link displaytype="text" defaultstyle="true" type="weblink" href="https://cloud.invantive.com/twinfield" target="_blank" styleclass="Normal" translate="true">Invantive Cloud</link>.

API-aanroepen Controleren

Wanneer een query of DML-statement is uitgevoerd op Invantive SQL kan een ontwikkelaar de daadwerkelijke aanroepen naar de Twinfield-API evalueren met behulp van een query op sessionios@DataDictionary. Als alternatief kan uitgebreide logging van vragen en antwoorden worden ingeschakeld door log-native-calls-to-disk op true te zetten. In de map %USERPROFILE%\Invantive\NativeLog zal Invantive SQL logbestanden aanmaken per vraag en antwoord aan de Twinfield-API.

Specificaties

De SQL-driver voor Twinfield ondersteunt partitionering: gegevens van meerdere bedrijven staan allemaal samen in één tabel. De waarde van de kolom COMPANY_CODE geeft aan tot welk bedrijf de gegevens behoren.

Een inleiding in de concepten van Invantive SQL zoals databases, data containers en partitionering is te vinden in de <link displaytype="text" defaultstyle="true" type="weblink" href="https://go.invantive.com/sqlgrammar" target="_blank" styleclass="Normal" translate="true">Invantive SQL grammatica</link>.

De configuratie kan worden gewijzigd met behulp van verschillende attributen uit de databankdefinitie, bij het aanmelden en tijdens het gebruik. Een volledige lijst van configuratie-opties staat in de driver attributen.

De catalogusnaam wordt gebruikt om de volledige gekwalificeerde naam van een object zoals een tabel of weergave samen te stellen. De schemanaam wordt gebruikt om de volledige gekwalificeerde naam van een object zoals een tabel of view samen te stellen. Op Twinfield is de vergelijking van twee teksten standaard hoofdlettergevoelig.

Wijzigingen en bugfixes van het Twinfield SQL-stuurprogramma zijn te vinden in de release notes. Krijg toegang tot de gemeenschap via de Twinfield sectie van de Invantive forums.

Stuurprogramma code voor gebruik in settings.xml: Twinfield

Alias: twinfield

Aanbevolen alias: tfd

Partitie LabelBedrijf

Stuurprogramma code voor gebruik in settings.xml

02-01-2023 23:12 Versie 22.1.101-BETA+3681